"Neka protiv Želje igra Mujkić i njegov advokat Salkanović"

Slobodi prijeti suspenzija

"Neka protiv Želje igra Mujkić i njegov advokat Salkanović"

A. Beganović

"Ljudi neće da se dogovore. Advokat Salkanović iz Živinica koji zastupa Mujkića pravi zajedno s njim problem. Bili smo spremni da se dogovor postigne, tražili smo i Denisa i advokata, no niko se ne javlja. Sada svima poručujem, nećemo platiti 28.000 KM, a neka do kraja prvenstva igraju Salkanović, Mujkić i ostali", za SportSport.ba je izjavio preddsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Prema odluci Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine FK Sloboda je do 24. aprila dužan bivšem golmanu Denisu Mujkiću isplatiti 28.000 KM shodno odredbama tačke 2. Sporazuma o isplati duga od 13.10.2015, a ako to ne učini klub će biti suspendovan.

Međutim, iako je do isteka ugovora ostalo još nešto više od 24 sata iz Slobode nisu isplatili dugovanja Mujkiću i kako sada stvari stoje to neće ni uraditi.

Razočarani su u Slobodi, kako na Mujkića, tako i na njegovog advokata i Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

"Neke stvari više ne mogu pod kožu. Što se više trudimo to se suočavamo sa većim problemima. Spremni smo bili na dogovor sa Mujkićem, no ne javlja nam se danima, a kako imam informacije za sve je glaavni krivac njegov advokat koji ga je tako savjetovao. Pokušavamo stupiti s njima u kontakt, no uzalud", govori razočarani predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

"Nećemo mu platiti jer nećemo dopustiti da nas neko ucjenjuje. Radi se o dugovanjima koja ne znamo da li i postoje i koja su napravljena ko zna kada. Isti advokat je zastupao i Zolotića sa kojim smo postigli dogovor o isplati 35.000 KM na tri rate. I isplatili smo sve, istina zadnju ratu sa kratkim zakašnjenjem i sada se Salkanović poziva na jedan od članova ugovora u kojem stoji da se sve vraća na početak ukoliko se ne isplati u roku. Isplatili smo mu 35.000 KM i opet smo mu dužni 35.000 KM. Da čovjek ne povjeruje", govori Mujkanović.

Prvi čovjek Slobode razočaran je i odnoson Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za kojeg tvrdi da nema razumjevanja prema klubovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kako da ne budem razočaran. Umjesto da nam se pomogne nama se odmaže. Komisija donosi odluku, a da nas ništa ni ne pita. Eto neka im sada advokat, Mujkić i Zolotić igraju do kraja prvenstva umjesto Slobode. Mi nećemo, a ne tako davno Savez je nama bio dužan, čini mi se oko 219.000 KM plus kamate zbog toga što nismo dobili licencu za Evropu. Vidjet ćemo sad kakve su nam mogućnosti da se taj proces ponovo otvori", zaključio je Mujkanović. 

Bilo kako bilo, 24 sata prije isteka roka izvjesno je da Sloboda neće uplatiti novce na račun Mujkića, a najviše će izgubiti fudbal. Izlaz iz ove situacije se mora pronaći jer bilo bi pogubno kada Sloboda ne bi igrala svoje utakmice u Ligi za prvaka. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi