"Neka se niko ne ljuti, PL BiH je kao 3. liga Njemačke"
Foto: EPA

Zlatan Bajramović o bh. Premijer ligi

"Neka se niko ne ljuti, PL BiH je kao 3. liga Njemačke"

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović potpuno je iskreno komentarisao kvalitet Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za Dnevni Avaz, ljubimac publike u našoj zemlji je istakao kako je kvalitet društva najboljih bh. timova u rangu treće lige u Njemačkoj.

Zlatan je pogledao nekoliko utakmica i razočaran je onim što je vidio na terenima u Premijer ligi BiH.

"Gledao sam u maju dvije utakmice u BiH Vitez - Olimpic i Željo - Radnik. Neka se niko ne naljuti, ali to je nivo treće lige Njemačke. Ne kažem da nema dobrih igrača, ali kod nas igraju samo napad i odbranu. Nema veznog reda, nema taktike i tačne igre po cijelom terenu. Osim toga, tereni i stadionu su u lošem stanju", rekao je Zlatan Bajramović.

Legendarni veznjak reprezentacije BiH iza sebe ima bogatu karijeru u Bundesligi. Igrao je za St. Pauli, Freiburg, Schalke i Eintracht, a njegov veći napredak su spriječile povrede koje je imao tokom karijere, koju je završio sa 32 godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju BiH Zlatan je odigrao 37 utakmica i postigao je tri pogotka, a tokom nastupa za Zmajeve je bio omiljen među navijačima naše selekcije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi