"Neka se ovaj put više priča o napadačima"

Šabanadžović i Hadžibegić o defanzivcima velikih rivala

"Neka se ovaj put više priča o napadačima"

Svoje posljednje Svjetsko prvenstvo reprezentacija Jugoslavije odigrala je u Italiji i poražena je u četvrtfinalu od Argentine nakon jedanaesteraca. 

U reprezentaciji koju je sa klupe vodio Ivica Osim igrala su i dva fantastična defanzivca koji su svoj zanat ispekli u Sarajevu i Željezničaru. Faruk Hadžibegić i Refik Šabanadžović bili su dio početnih 11 jedne od najboljih reprezentacija bivše države. Sa legendarnim defanzivcima sarajevskih rivala pokušali smo analizirati defanzivni dio obje ekipe. 

"Trebao bih više da gledam Premijer ligu Bosne i Hercegovine pa da budem objektivan. Pogotovo kada je utakmica Sarajeva u pitanju, gdje sam ja uvijek subjektivan. Moje su želje okrenute prema Sarajevu. Ne bi bilo pošteno da uđem u dublju analizu, ali vjerujem da obje ekipe mogu navijačima prirediti dobru utakmicu," rekao je Hadžibegić. 

"Mislim da ovaj put ne bih pridavao mnogo pažnje odbranama tima, prije svega jer je moja želja da na derbiju nakon dugo vremena bude dosta golova. Teško je izdvojiti bilo koga, jer na dan derbija uvijek je riječ o inspiraciji. Bitno je da neki igrač ima svoj dan. Možemo mi analizirati koliko hoćemo, ali kada izađete na teren sve se mijenja. Mislim da će na ovom derbiju napadači i veznjaci biti u centru pažnje, a ne defanzivci," kaže Šabanadžović. 

Učinak štopera Sarajeva u dosadašnjih deset odigranih kola: 

Amer Dupovac odigrao je deset utakmica u dresu Sarajeva ove sezone. Sarajevo je u prvom susretu za zelenim stolom slavilo protiv Zvijezde, a kapiten bordo tima nije igrao protiv Širokog Brijega zbog suspenzije. Skupio je 900 minuta, a Sarajevo je na utakmicama u kojima je igrao Dupovac primilio devet golova, što znači da bordo tim prima pogodak u prosjeku svakih 100 minuta kada igra Amer Dupovac. 

Isti učinak ima i Ivan Tatomirović. Odigrao je deset utakmica u dresu Sarajeva ove sezone. U svih deset igrao je od prve do posljednje minute. Skupio je 900 minuta, a Sarajevo je na utakmicama u kojima je igrao Tatomirović primili devet golova, što znači da bordo tim prima pogodak u prosjeku svakih 100 minuta kada igra Ivan Tatomirović. 

Učinak štopera Željezničara u dosadašnjih 12 odigranih kola:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasmin Bogdanović odigrao je šest utakmica ove sezone u dresu Željezničara, a Plavi su na tim susretima primili ukupno šest golova. Bogdanović je skupio 584 minute na terenu, što znači da Plavi primaju pogodak u prosjeku svakih 97 minuta kada igra Jasmin Bogdanović. 

Aleksandar Kosorić odigrao je ove sezone deset utakmica u ekipi sa Grbavice, a Željezničar je u tim susretima primio deset golova. Kosorić je skupio 900 minuta na terenu, što znači da Željezničar prima pogodak svakih 90 minuta u prosjeku kada je na terenu Aleksandar Kosorić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.