Nekadašnji kapiten Čelika trenutno bez kluba

Jusić se vratio iz Kazahstana

Nekadašnji kapiten Čelika trenutno bez kluba

D. Kurbegović

Jesenji dio prvenstva u većini nogometnih liga u Evropi je završen, mnogi igrači čekaju prelazni rok kako bi pregovarali s klubovima i eventualno promijenili sredinu.

Bivši kapiten zeničkog Čelika Emir Jusić nakon što je tri sezone igrao na visokom nivou u Premijer ligi naše zemlje ovog ljeta svoju karijeru nastavio je u dalekom Kazahstanu. Ovaj Zeničanin zajedno sa još jednim bivšim igračem Čelika, Mahirom Karićem potpisao je ugovor sa ekipom Akzhayik Uralsk.

Nakon pola godine, ovom dvojcu iz Zenice istekao je ugovor i oni su se vratili u BiH, te su sada slobodni igrači koji čekaju konkretne ponude. 

"Proveli smo pola sezone u Kazahstanu, bili smo standardni igrači, ali klub nije uspio da se plasira u viši rang, tako da su srezali budžet i vjerovatno da se nećemo vraćati u Akzhayik. Ja sam trenutno u Zenici, redovno treniram i čekam najbolju ponudu za nastavak karijere. Sa 28 godina mislim da sam veoma zreo kao igrač i nadam se još nekom transferu u inostranstvu, ako ne bude nekih konkretnih ponuda, spreman sam saslušati i klubove iz naše Premijer lige, kaže Jusić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prati situaciju u i oko Čelika, ali ga još niko nije zvao iz kluba u vezi eventualnog povratka na Bilino polje.

"Čelik je moj klub, tu sam naučio igrati lopte, zaigrao za seniore, postao kapiten i svakako da pratim sva dešavanja u klubu. Kada sam odlazio iz Čelika u Kazahstan ljudi su bili maksimalno korektni i ja sam im zahvalan na tome. Kada je u pitanju moj povratak u matični klub, dosad me niko nije kontaktirao.  Iskreno se nadam da ću karijeru nastaviti u inostranstvu, a ako se to kojim slučajem izjalovi onda sam naravno spreman sjesti s ljudima iz Čelika i eventualno dogovoriti saradnju", kazao je za SportSport.ba Emir Jusić 28-godišnji defanzivac koji je u crno-crvenom dresu odigrao preko 100 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.