Nekoliko novih imena na popisu mlade reprezentacije BiH

Marinović saopštio imena

Nekoliko novih imena na popisu mlade reprezentacije BiH

M. Šljivak

Selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH Vinko Marinović objavio je popis igrača za meč protiv Portugala koji se igra 10. oktobra u Zenici.

Bh. selektor se odlučio pozvati 26 igrača, a tu je i nekoliko novih imena, među kojima je po prvi put i napadač Sloge iz Simin Hana Mirel Ibrahimović, kao i Ivan Jukić iz poljske Korone.

Na popisu za Portugal su se našli ovi igrači:

Golmani: Karačić, Trkljulja, Muminović.

Odbrana: Čivić, Kadušić, Mihojević, Radeljić, Todorović, Šerbečić, Osmanković.

Vezni red: Ćavar, Hadžiahmetović, Menalo, Gojak, Dujaković, Lončar, Mustedanagić, Hairilahović, Herić.

Napad: Kuzmanović, Aganspahić, Demirović, Peco, Jukić, Ibrahimović, Danilović.

Pred nama je izuzetno teška utakmica protiv reprezentacije koja se nalazi u samom vrhu svjetskog fudbala i koja ima odličnu generaciju mladih igrača. Sigurno je da su oni favoriti, ali mi moramo odigrati najbolje što znamo i pokušati doći do povoljnog rezultata. Odradićemo pripreme maksimalno kako bi igrači mogli da odgovore izazovu koji je pred nama", rekao je Karačić.

Reprezentativci će se okupiti 2. oktobra u zeničkom Trening kampu. Meč sa Portugalom je na programu 10.10. u 15:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi