Nekoliko novih imena na treningu Čelika

Zeničani se pripremaju za nastavak sezone

Nekoliko novih imena na treningu Čelika

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prvi dio priprema u sklopu nastavka Premijer lige odrađuju u Zenici, na Kamberovića polju, Bilinom polju, te zeničkoj Areni po potrebi.

Stručni štab na čelu s Nedimom Jusufbegovićem, te njegovim pomoćnicima Izudinom Kamberovićem i Almirom Toljom nametnuo je jak ritam na treninzima. Igrači su ozbiljno shvatili svoje obaveze, a i atmosfera je na visokom nivou što je primjetno na treninzima crno-crveni.

Današnji trening propustili su Ante Hrkać, koji vuče povredu, njegov povratak na terene se očekuje za 15-tak dana, Aldin Šišić pojačanje iz Mladosti ima žuljeve na nogama, te će se priključiti ekipi u narednim danima. S ekipom je jutros trenirao i dvojac Aldin Džidić, te Adnan Zahirović, stručni štab se nada da uz njih dvojicu, te Mahira Karića i Harisa Dilavera može do opstanka na proljeće. Status i eventualan dolazak ovih igrača očekuje se da bude riješen do kraja sedmice, odnosno prije polaska u Crnu Goru naa drugu fazu priprema.

Sa Zeničanima treniraju i trojica igrača koja su na probi, riječ je o 20-godišnjem Ameru Hirošu bivšem igraču Željezničara, zatim Hamza Ramuši, koji je igrao za austrijske niželigaše, te Ishak Džanan iz Bratstva. Šef struke će se o ovim igračima očitovati u narednim danima, kada je u pitanju njihov eventualni angažman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što još treba istaći, da je klub imao veliku želju na Bilino polje vratiti nekadašnjeg ljubimca Sašu Kajkuta, ali se ovaj napadač umjesto pomoći bivšem klubu u borbi za opstanak, odlučio na bolju finansijsku ponudu prihvativši ponudu Zrinjskog. Benjamin Čolić trebao je zatvoriti poziciju desnog bočnog, ali Olimpic je ponudio mnogo bolju ponudu ,te će ovaj nogometaš do kraja sezone vjerovatno nositi dres ekipe s Otoke.

Sutra će crno-crveni od 14 sati odigrati prijateljsku utakmicu u Visokom protiv domaće Bosne, teren su domaćini za razliku od prošle subote doveli u optimalno stanje, tako da će se konačno sutra utakmica i odigrati. Drugu provjeru i posljednju prije odlaska u Bar, crno-crveni će imati u nedjelju na terenu s umjetnom podlogom na Kamberovića polju, a protivnik će biti Rudar iz Kaknja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi