"Nema tih para za koje bih igrao za Dinamo"

Senijad Ibričić o Hajduku, Kayseriju, Mamiću...

"Nema tih para za koje bih igrao za Dinamo"

Senijad Ibričić je fudbaler koji je ostavio dubok trag u splitskom Hajduku, čiji je bio kapiten i dobitnik prestižnog "Hajdučkog srca". Kada je odlazio iz Splita obećao je da će se jednog dana vratiti nazad, a upravo to je bila tema njegovog intervjua koji je dao za Index.

"Kada je u pitanju Hajduk, tu novac ne igra bitnu ulogu i on nije primarna stvar. Stalno se povlači pitanje mog povratka i svakog ljeta se iznova dovodim u vezu sa Hajdukom, a sve što o tome mogu reći je da ću se kad-tad vratiti. Ja sam navijačma dao obećanje koje nikada ne bih pogazio i bude li me Hajduk htio, vratit ću se u klub", rekao je Ibričić.

Na pitanje novinara kada će se povratak desiti, naš reprezentativac je odgovorio:

"Ne mogu to sada znati. Ne znam da li ću se vratiti ovog ljeta ili nekada poslije, niti znam da li je Hajduk uopšte stupio u kontakt sa mojim sadašnjim klubom Kayserijem. Spominjala se neka opcija posudbe, ali ništa konkretno ne znam. Usput bih dodao da nije istina da ne igram u Kayseriju, jer sam u tom klubu odigrao više od pedeset utakmica u manje od dvije godine. Što se toga tiče, stvari se odvijaju dobro i zadovoljan sam".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navodno se za Ibričića interesuje i Dinamo koji ga je već pokušavao dovesti ranije.

"Kada sam došao u Hajduk, Mamić mi je rekao da je njegova najveća greška u karijeri što je to dozvolio. On je sjajan čovjek i treba mu čestitati na svemu što je napravio za Dinamo, ali moj stav po pitanju toga je jasan - nema šanse. Nema tog novca za koji bih pogazio sve lijepo što sam napravio i doživio u Hajduku. Dinamo je najuspješniji klub na ovim prostorima ali ja jednostavno ne bih mogao igrati tamo", rekao je za kraj Senijad Ibričić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.