Nemilosrdni Šveđani pišu o tamnoj strani Sulejmana Krpića

Tek što je stigao u AIK

Nemilosrdni Šveđani pišu o tamnoj strani Sulejmana Krpića

O. Lekić

Švedski mediji puni su priča o bh. napadaču Sulejmanu Krpiću koji je jučer zvanično postao fudbaler AIK-a.

Međutim, nisu sve priče pozitivne za Krpića jer je portal Sportbladet 'iskopao' priču staru dvije godine. Optužnicu protiv Krpića tada je podigao Ešref Nurkić koji je izvukao deblji kraj tokom incidenta 2015. godine kada je Krpić, kako kaže Nurkić, nasrnuo na njega i njegovog mlađeg rođaka.

Suđenje u ovom slučaju trebalo je početi 26. januara ove godine, ali prema navodima Nurkića, Krpić se nije pojavio ni na prvom ni na drugom ročištu pa je sudija izdao nalog za prinudno dovođenje dojučerašnjeg napadača Slobode.

Kako kaže Nurkić, Krpić je te noći ničim izazvan prišao njegovom tek punoljetnom rođaku i uhvatio ga za genitalije. Nurkić je stao u odbranu svog rođaka,a Kripić ga je čeličnim ključem gađao iz automobila u glavu, ali je Nurkić postavio ruku kako bi zaštitio glavu. Nurkić je u razgovoru za ovaj portal istakao da Krpiću ovo nije prvi put da ga pretuče jer se ista stvar desila dvije godine prije ovog incidenta pa je Krpić bio na uvjetnoj kazni.

Švedski portal Sportbladet je kontaktirao Krpića povodom sporne situacije, a nekadašnji napadač Slobode je potvrdio informaciju da je došlo do tuče, ali je negirao da se trebao pojaviti na ročištu. Također, on je poručio da je trenutno samo fokusiran na fudbal te da će dati svoj maksimum u AIK-u.

Ešref Nurkić je poručio da bi uskoro trebalo biti i treće ročište povodom ovog slučaju, ali da se tačan datum ne zna jer bi Krpić trebao biti prisilno doveden od strane sudske policije. Cijelu priču švedskih medija možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo da je Krpić jučer zvanično predstavljen u AIK-u t je potpisao ugovor na dvije godine i nosit će dres na brojem 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi