Trijumf Mladosti nad Slobodom

Nemoćna Sloboda poražena u Doboj Kaknju

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti pobijedili su danas Slobodu s 3:1 u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladost je odlično ušla u meč i već u trećoj minuti su stigli do vodstva. Grešku odbrane tuzlanskog tima koristi Mićo Kuzmanović, koji pogađa za prednost od 1:0.

Potom je Sloboda preuzela inicijativu na terenu. Ipak, jalovi su bili njihovi napadi i nisu mogli da stvore pravu šansu pred golom domaćeg tima, koji je čekao šansu iz kontri.

Jedino što su gosti iz Tuzle uspjeli napraviti u prvom dijelu je šut Mehmedagića sredinom prvog dijela, ali je golman domaćih Velić sigurno odbranio.

Mladost je još jednu dobru šansu imao u 37. minuti. Ramović se našao ispred Hadžića, koji brani njegov udarac.

Do kraja prvog dijela uzbuđenja nije bilo, a sve što vrijedi izdvojiti je sebičnost Ramovića koji je upropastio dobru kontru svog tima i na odmor se otišlo vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Domaći fudbaleri prijete prvi u nastavku. Igrala se 51. minuta kada Hadžić sjajno brani pokušaj Isakovića i tako spašava Slobodu.

Nemoćno je Sloboda izgledala i u nastavku. Tim Vlade Jagodića nije uspijevao da stvori izglednu šansu, dok je Mladost s druge strane vrebala svoju šansu nakon kontri.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 64. minuti. Sjajnu akciju je pokrenuo Šećerović, Kuzmanović je uposlio Sinana Ramovića, koji pogađa za 2:0.

Priliku da potpuno nokautiraju Tuzlake domaći propuštaju samo minut kasnije. Kuzmanović međutim ne pogađa, iako je bio sam na pet metara od gola.

Uspjela je ipak Sloboda da koliko-toliko unese neizvjesnost u ovaj meč. Asim Zec je u 75. minuti pogodio za 2:1 i vratio je nadu gostima.

Međutim, do kraja Sloboda nije uspjela ništa konkretno napraviti. Mladost je pobjedu potvrdila u 89. minuti, kada je dosuđeni penal u pogodak pretvorio Dejan Maksimović za konačnih 3:1.

Premijer liga, 19. kolo:

Mladost - Sloboda 3:1 (Kuzmanović 3', Ramović 64', Maksimović 89'p / Zec 75')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Gačan, Laštro, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Šećerović, Brkić, Ramović, Isaković.

Sloboda: Hadžić, Škahić, Efendić, Krpić, Ordagić, Lazevski, Mehmedagić, Stjepanović, Hairilahović, Zec, Veselinović.

Vidi video!
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi