Neprofesionalnost bh. igrača ponovo isplivala na površinu

Mnogi ne daju izjave nakon poraza

Neprofesionalnost bh. igrača ponovo isplivala na površinu

E. Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se plasirana na Evropsko prvenstvo, a nakon poraza u Dublinu na površinu je po ko zna koji put isplivana neprofesionalnost naših reprezentativaca. Naime, samo rijetki bh. reprezentativci su večeras nakon sramotne igre pristali dati izjave velikom broju bosanskohercegovačkih novinara koji su stigli u Dublin kako bi pravovremeno i objektivno javnost i navijače izvjestili o dešavanjima na Aviva stadionu.

Shvatamo da su razočarani i tužni, ipak nisu uspjeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj iako je to bila želja svih nas - igrača, stručnog štaba, novinara, navijača. 

Mnogi bh. novinari otputovali su u Dublin ne bi li javnost u svojoj zemlji informisali o svemu vezanom za naše nogometaše.

Nakon teškog poraza na Aviva stadionu, a 2:0 izgubiti od Irske u revanšu baraža za EP je svakako razočaravajuće, naši igrači nisu se udostojili da stanu pred kamere i pošalju riječi utjehe naciji ili pak pokušaju naći opravdanje za sramotnu predstavu.

Tek su kapiten Edin Džeko i Haris Medunjanin te Milan Đurić i Ervin Zukanović pristali da se obrate novinarima i kažu nekoliko riječi vezanih za utakmicu koju želimo što prije zaboraviti. 

Oni su ispoštovali predstavnike sedme sile, rijetki su uopšte i prošli kroz Mix zonu, a većina ih se sakrila od onih koji ih hvale na svakom koraku.

Znamo, poraz boli, EP je ostao samo san, ali treba se ispoštovati i posao novinara, koji se trude da u svakom trenutku napišu nešto lijepo na račun svakog igrača, da pohvali svaki dobar potez i kritikuje onda kada treba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

No, ako smo profesionalci, hajde da to budemo do kraja. I onda kada ide, ali i kada ne ide. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.