Neretljak: ČestitkeTravniku, neke stvari ne bih komentarisao

Trener Orašja

Neretljak: ČestitkeTravniku, neke stvari ne bih komentarisao

S. Mlaćo

Iako su kod rezultata 1:1 imali više od igre protiv Travnika, nogometaši Orašja poraženi su danas na Piroti sa 3:1 te su tako završili svoje takmičenje u Kup-u BiH za ovu sezonu. 

U pojedinim trenutcima meča na Piroti stekao se utisak da su popularni Labudovi sa Save u mislima već  na duelu koji će u subotu na svom stadionu odigrati sa gradačačkom Zvijezdom. To je potvrdio i trener Orašana Mato Neretljak u izjavi za naš portal.

"Prvo bih čestitao domaćinu na korektnosti i svemu, a ova utakmica imala je dva dijela. U prvom koje smo mi bili bolji  i imali dosta šansi, a  u drugom smo bili neprepoznatljivi. Bilo je tu i drugih elemenata, ali to neću komentirati i mislim da bi kod rezultata 1:1 sve bi bilo drugačije, a mi smo u zadnjih pola sata pali i Travnik je zasluženo otišao dalje", kazao je Neretljak,  koji je u svojoj izjavi sigurno mislio na faul koji je u kontri Orašana napravio domaći fudbaler Sanel Kovač, koji je nakon toga zaradio samo žuti karton, iako su gosti smatrali da se radi o startu za crveni karton, to jest direktnom isključenju. 

U subotu u Orašje dolazi Zvijezda i u ovom timu jedva čekaju taj duel.

"Mi smo već orijentirani na utakmicu i sami ste vidjeli i oko igrača te izmjena. Imamo taj susjedski derbi i sve ćemo napraviti da bi dobili tu utakmicu", jasan je nekadašnji reprezentativac Hrvatske.  

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Orašje se nakon 12 odigranih kola nalazi na drugom mjestu sa bodom manje za vodećom Bosnom, a našeg sagovornika smo pitali da li su ambicije njegovog tima povratak u najjači rang našeg nogometa.

"Ja ne znam, moj je posao da radim i to je već za ljude koji vode politiku i klub. Ako oni imaju volje mi smo tu i to je već pitanje za druge ljude, dodao je Neretljak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi