Neretljak: Povrede su razlog loše forme u posljednje vrijeme

Trener Orašja tvrdi

Neretljak: Povrede su razlog loše forme u posljednje vrijeme

E. Škorić

Mato Neretljak ističe da su povrede glavni razlog loše forme Orašja u posljednje vrijeme.

Orašje je bilo na vrhu tabele u Prvoj ligi Federacije BiH, a onda je uslijedio pad i šest utakmica bez pobjede u nizu.

"Dosta smo se ispromašivali, no imamo veliki broj povrijeđenih igrača i to je glavni razlog loših rezultata u posljednje vrijeme. Mladi igrači koji su dobili šansu jednostavno nisu mogli odmah da iznesu teret", kazao je Neretljak za SportSport.ba.

Pred Orašjem je gostovanje u Lukavcu kod Radničkog i taj meč igra se već u petak.

"Dobro poznajemo Radnički. Radi se o kvalitetnoj ekipi, ali dobro ćemo se pripremiti i vjerujem da možemo da izborimo pozitivan rezultat". 

Ciljevi Orašja u ovoj sezoni?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Odigrati što kvalitetnije do kraja prvog dijela sezone, pa se onda dobro pojačati. Već imamo neki spisak igrača. Ići ćemo na prvo mjesto u nastavu prvenstva ukoliko nam se ukaže prilika, a ukoliko ne uspijemo, gledat ćemo da napravimo stabilan klub i da postavimo dobre temelje za budućnost", dodao je Neretljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.