Nesigurni Delač donio Čeliku tri boda protiv Sarajeva

Bordo tim razočarao na startu drugog dijela sezone

Nesigurni Delač donio Čeliku tri boda protiv Sarajeva

E. Škorić

U Zenici na Bilinom Polju, u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, Čelik je ugostio Sarajevo i slavio rezultatom 1:0.

Ambiciozno Sarajevo nije slavilo 12 godina u Zenici, a ni danas, sa brojnim pojačanjima i trenerom Robertom Jarnijem na klupi, nije uspjelo da prekine tu neugodnu tradiciju u uzavrelom gradu.

Suvišno je govoriti o ambicijama Sarajeva i novom igračkom kadru, te očekivanjima navijača, pa je poraz na Bilinom Polju na otvaranju proljetnog dijela prvenstva definitivno okarakterisan kao veliko razočarenje za sve pripdnike bordo boje.

Oprezno su i jedni i drugi ušli u utakmicu. Ispočetka su gosti kontrolirali tempo igre, ali su Zeničani bili opasniji. U petnaestoj minuti prva šansa na utakmici, kada je Mešanović sa svega sedam metara pucao pored desne stative gola Delača. 

U 18. minuti stopostotna šansa za domaće, ali Delač brani udarac Dedića, koji je ostao sam pred gostujućim golom nakon neuspjele ofsajd zamke. U 28. minuti Todorović je pucao, lopta se od jednog domaćeg igrača odbila i završila u korneru. U završnici prvog dijela na nevjerovatan način domaći su poveli.

Mišić je želio da centrira s desne strane, ali je lopta završila u mreži Sarajeva. Golman Delač, koji je došao na posudbu iz Chelseaja, loše je procijenio let lopte i primio pogodak. Čelik je iz ničega praktično stigao do velikog vodstva i to u po njih najbolje moguće vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je u nastavku krenulo vršiti pritisak na gol Zeničana, ali su domaći nogometaši znali da se odbrane. U 58. minuti dobar pokušaj Todorovića iskosa s desne strane, ali zatresao je samo vanjski dio mreže. Veliku šansu imao je Bilbija poslije ubačaja Jajala u 72. minuti, ali je iz neposredne blizine pucao malo pored Adilovićeve lijeve stative. Do kraja utakmice dosta uzbuđenja, ali ostalo je 1:0 za Čelik.

Kako je Zrinjski slavio protiv Viteza, tako je Sarajevo palo na treće mjesto sa tri boda zaostatka za Željom. Čelik je ostao osmoplasirani, ali sada sa 29 bodova. Za Zeničane je ovo bio šesti trijumf, za goste četvrti poraz.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.