Neslužbeno: NSBiH donio odluku o meču Metalleghe - Olimpic

Meč će biti registrovan postignutim rezultatom

Neslužbeno: NSBiH donio odluku o meču Metalleghe - Olimpic

M. Šljivak

Meč Metalleghea i Olimpica koji je izazvao dosta pažnje zbog afere "Cener" biće vjerovatno registrovan postignutim rezultatom (1:1).

Tužioci iz NSBiH obavili su u proteklom periodu saslušanja vezana za ovu utakmicu i to nakon optužbi iz redova Olimpica da je Metalleghe preko menadžera Sanela Klopića, pokušao da potkupi golmana sarajevskog tima Dejana Bandovića, nudeći mu 10.000KM da slabije brani, što je on odbio, a sve je javno objavio i nastao je veliki skandal.

Pokrenuta je istraga vezana za ovaj slučaj. Obavljena su i saslušanja i susret nije službeno registrovan.Ipak, kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, tužioci iz Saveza nisu pronašli elemente da bi Takmičarska komisija drugačije registrovala utakmicu, te će ona vjerovatno biti registrovana postignutim rezultatom, 1:1.

Također, danas će biti održana i sjednica Drugostepene komisije za licenciranje, nakon čega će se znati konačna odluka o klubovima koji nisu dobili licencu na Prvostepenoj komisiji za nastup u narednoj sezoni Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, licence za nastup nisu dobile ekipe Slobode, Čelika i Olimpica, a njihova sudbina za narednu sezonu biće poznata nakon današnjeg sastanka Komisije za licenciranje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi