Selektor U-21 reprezentacije BiH

Nestorović: Moji fudbaleri su za mene najbolji

Novi selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Darko Nestorović, koji je krajem prošle godine imenovan na ovu funkciju po prvi je put okupio svoje izabranike. 

Većina fudbalera koje je Nestrović poznao stigla je u ponedjeljak navečer u hotel Park u Vogošći, a bilo je i onih koji su opravdali svoje odsustvo povredama, dok su pojedini bez najave selektoru odgodili dolazak na pripreme.

"Ono što se saznali vi, Andrej Modić je povrijeđen, a ja sam to saznao iz novina. Hajradinović se druge strane uredno javio, poslao je dijagnozu i on neće doći, on je na rehabilitaciji. Imamo problem i sa Josipom Ćorlukom koji se prije dva dana povrijedio na treningu, odnosno obnovio je povredu. On se uredno javio, doktor će ga pregledati i onda ćemo znati o čemu se tačno radi. Poslao sam dva naknadna poziva, Miloš Ačimović bi treba da zamijeni Ćorluku, a Marko Mihojević bi trebao biti zamjena za Modića", rekao je Nestrović. 

Pred našim mladim reprezentativcima su dueli u grupi A za plasman na EURO, a naši protivnici su selekcije Engleske, Švicarske, Kazahstana i Norveške. Prije duela sa ovim selekcijama pred našom mladom reprezentacijom su dva prijateljska duela protiv Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

"Moji fudbaleri su za mene najbolji, kako ovdje, tako i na terenu. Rekao sam poslije žrijeba i Nyonu da je papir jedno, a teren drugo. Ako moji fudbaleri budu odrađivali na terenu ono što dogovorimo van terena vjerujem da će sve ijedna ekipa imati problem sa nama", kazao je Nestorović.

Kompletan intervju sa selektorom mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine možete pogledati u video prilogu našeg portala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.