Mlada reprezentacija razočarala

Nestorović: Teško nam je pao poraz

Selektor U-21 reprezentacije BiH Darko Nestorović žali zbog propuštenih šansi u meču protiv Kazahstana.

Mladi bh. reprezentativci su razočarali, pošto su danas u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poraženi na Koševu od Kazahstana s 2:1.

"Teško nam je pao ovaj poraz. Sami sebi smo dali dva gola. Ono što smo mi napravili, stvarali šanse, golman je to branio. Ekipa Kazahstana je bila brža i agresivnija. Ne mogu reći da je nezaslužena pobjeda... Treba čestitati Kazahstanu", rekao je Nestorović, dodavši:

"Možemo da žalimo za šansama, ali ne smijemo ovako igrati. Bili smo spori, tromi, sa dosta grešaka, a da ne pričam o situacijama jedan na jedan. Da smo iskoristili naše šanse, sve bi drugačije bilo".

Slijede najteže utakmice...

"Engleska i Švicarska su jake selekcije. No, imamo dobre igrače, imamo talente, ali...  Trebali smo ubrzati igru, imati brži protok lopte jer bi jedino tako razbili njihov bunker. Ponavljam, spori igrači su prošlost". 

Slab odaziv publike u Sarajevu?

"Volio bih da ima više publike, ali i oni dolaze kada reprezentacija ima dobre rezultate. Zašto nema publike, onda možemo kriviti samo sebe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.