Selektor mlade reprezentacije BiH

Nestorović: Želimo nastaviti pozitivan niz igara i rezultata

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Zenici, gdje će sutra odigrati prvu od dvije pripremne utakmice u okviru priprema za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sutrašnji protivnik izabranicima Darka Nestorovića je Olimpijska selekcija koju s klupe predvodi Mirza Varešanović.Danas se prije treninga malobrojnim novinarima koji su bili prisutni obratio i selektor U-21 selekcije BiH, koji je govorio o narednim provjeravama, očekivanjima od nastavka kvalifikacija i igračkom kadru.

"Zahvalio bi se nogometnom savezu koji nam je omogućio ovo okupljanje i da odigramo dvije prijateljske utakmice, protiv naše U-21 selekcije, te protiv Azerbejdžana u Sloveniji. Dobro će nam doći ove utakmice, da nastavimo kontinuitet, odnosno pozitivan niz koji imamo u posljednje vrijeme za razliku od onog lošeg početka kvalifikacija.Ovo će biti utakmice u kojima će igrači pokazati u kakvoj formi dolaze, malo je nezgodno što su prvenstva završena, te što su igrači van trenažnog procesa, ali nadam se da su oni individualno trenirali. Naravno biće ovo i prilika da vidimo nove igrače u reprezentaciji iz Premijer lige i inostranstva, koji su svojim igrama i odnosom zaslužili poziv za ovo okupljanje", ističe Nestorović.

Neki igrači su opravdano odsutni, a sutra će svi igrači imati priliku da pokažu šta znaju.

"Pozvana su 22 igrača, dva igrača Hajradinović i Suljić su opravdano izostala, oni su se uredno javili. Trenutno su u fazi pregovora oko produženja ugovora sa svojim klubovima, tako da smo im ovog puta izašli u susret.Umjesto njih dvojica pozvana su dva mlada igrača Edvin Rastoder i Adnan Osmanović koji nastupaju za juniore Sarajeva.Sutra će svi dobiti šansu, normalno neće svi imati istu minutažu, ali ću gledati da 22 pozvana igrača odigraju sutrašnju utakmicu", kaže Nestorović.

Reprezentacija će u preostalim utakmicama kvalifikacija nastojati nastaviti s dobrim rezultatima.

"Ako budemo igrali i ponašali se kao u zadnje tri utakmice, optimista sam da ćemo napraviti dobar rezultat.Rekao sam igračima da su nam reprezentacije Norveške i Švicarske, ostali dužnici, jer smatram da nismo zaslužili poraz u Norveškoj, a pogotovo u Švicarskoj.Pred momcima je septembar da se dokažu i pokažu, a ja sam zaista optimista poslije ovih dobrih igara protiv Engleske i Kazahstana da ćemo napraviti dobar rezultat u narednim utakmicama", nada se selektor mlade selekcije.

Mlada reprezentacija prvi puta se okupila u Zenici, moguće je da jednu utakmicu u narednom periodu odigraju na Bilinom polju

"Mene vežu lijepe uspomene i sjećanja, na Čelik i Zenicu, svaki moj dolazak ovdje ja emotivno proživljavam.Volio bi zaista da se vratim na Bilino polje da ova selekcija odigra jednu utakmicu na tom stadionu pred publikom u Zenici. Mislim da bi to bila jedna sjajna utakmica, ali ljudi u savezu brinu o tome i oni odlučuju gdje ćemo igrati utakmice", kazao je Nestorović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi