Nezapamćen doček za igrače TOŠK-a u Tešnju
FOTO: Ćamil Katica

Veliko slavlje u Tešnju

Nezapamćen doček za igrače TOŠK-a u Tešnju

S. Mlaćo

U Tešnju su u subotu imali razloga za slavlje.

NK TOŠK je u Sarajevu pobjedom nad Famosom 3:1 i zvanično osigurao naslov titule prvaka Druge lige FBiH grupa Zapad, te će naredne sezone igrati Prvu ligu Federacije BiH.

Ambiciozni čelnici kluba od samog početka zadali su jasan cilj igračima i stručnom štabu i sve je ispalo kako su u Tešnju i zamislili. Bez većih problema TOŠK je gazio svoje rivale iz kola u kolo, te je nakon meča protiv Famosa nastalo veliko slavlje.

Tešanjci su u 23. kola upisali čak 19 pobjeda, te samo tri remija i jedan poraz. Najefikasnija su momčad lige sa 57 postignutnih pogodaka, te imaju najbolju odbranu u ligi sa samo deset primljenih pogodaka.

Nakon utakmice u Sarajevu, navijači i građani Tešnja u gradu su dočekali svoje ljubimce, a slavilo se do kasnu u noć. Nisu izostale ni baklje, te slavljenička pjesma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti