N/FSBiH: Bezbjednost je u prvom planu

Održan operativni sastanak

N/FSBiH: Bezbjednost je u prvom planu

Danas je u prostorijama NS/FS BiH održan operativni sastanak kojem su prisustvovali  predstavnici N/FS BiH i predstavnici nadležnih bezbjedonosnih organa različitih nivoa.

Sasatanak je upriličen na inicijativu N/FS BiH, a povodom kvalifikacione utakmice zas Evropsko prvenstvo,  između naše i reprezentacije Izraela, koja će biti odigrana u Zenici, 12. 06. 2015. godine.

Na sastanku su razmotreni svi aspekti organizacije priprema obje selekcije  i organizacije navedene utakmice,  sa posebnim fokusom na sigurnost svih aktera i gledalaca.

Imajući u vidu da se radi o utakmici visokog rizika, a cijeneći ukupnu situaciju u državi i regionu, zaključeno je da svi relevantni subjekti  trebaju poduzeti odgovarajuće preventivne mjere i aktivnosti kako bi meč protekao u skladu sa propisanim procedurama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U tom smislu, biće definisane i posebne mjere koje se odnose na navijače, kako bi bio blagovremeno spriječen svaki pokušaj nedozvoljenih  i kažnjivih radnji, o čemu će javnost biti informisana na adekvatan način.

NS/FS BiH će u saradnji sa svim nadležnim sigurnosnim strukturama u BiH nastaviti intenzivne organizacione i bezbjednonosne aktivnosti vezane za meč na Bilinom Polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.