NFSBiH informiše o prodaji ulaznica za utakmicu u Briselu

Saznajte sve što trebate

NFSBiH informiše o prodaji ulaznica za utakmicu u Briselu

E. Škorić

U skladu sa dogovorom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalske asocijacije Belgije, kao i utvrđenim i objavljenim pravilima koja se odnose na apliciranje za kupovinu ulaznica za jednu od presudnih utakmica u kvalifikacijama za EURO 2016.,  koju će naša selekcija odigrati protiv Belgije u Briselu, 03. 09. 2015. godine, ovim putem NFSBiH želi naše vjerne navijače upoznati sa sljedećim:

NS/FS BiH je zaprimio od FA Belgije ukupno 3.800 ulaznica po cijeni od 30 eura za sektor gdje će biti smješteni navijači  reprezentacije BiH.

Savez je putem posebno otvorene email adrese, a prema uputstvu i internim pravilima uspostavio proceduru apliciranja koja je trajala  do 31.07.2015. godine,  do kada je zaprimljeno ukupno 5.854 zahtjeva za ulaznice. Aplikacije koje su dostavljene nakon 31.07. 2015. nisu prihvaćene ni razmatrane.

Na osnovu broja zaprimljenih ulaznica od strane FA Belgije (3.800) i pristiglih aplikacija (5.854) evidentno je da traženi broj daleko premašuje raspoloživo stanje ulaznica, odnosno da je dostavljeno 2.054 aplikacije  više u odnosu na broj ulaznica.

Shodno toj činjenici, a nakon detaljnog pregleda i analize svake pristigle aplikacije, sačinjen je finalni spisak aplikanata sa brojem odobrenih ulaznica, uvažavajući slijedeće kriterije: kompletiranost aplikacije: fotokopije identifikacionog dokumenta (pasoša) i spisak navijača/putnika sa potrebnim podacima, definisani broj ulaznica po aplikantu, datum podnošenja aplikacije.

Nadležna služba NS/FS BiH će  poslati  obavijest  o odobrenim /neodobrenim ulaznicama svakom aplikantu na email adresu sa koje je izvršena aplikacija najdalje do 13.08. 2015.godine, zaključno  do 24:00 sata.

Nakon toga, potrebno je da  aplikanti  kojima je odobrena kupovina ulaznica  pristupe realizaciji plaćanja i preuzimanja ulaznica u rokovima navedenim u obaviještenju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ujedno, molimo  sve vjerne navijače, koji iz bilo kojih razloga  nisu mogli dobiti ulaznice, odnosno čije aplikacije nisu razmatrane ili nisu prihvaćene, da razumiju i uvaže činjenice da NS/FS BIH na bilo koji način nije mogao daljnje uticati na broj odobrenih ulaznica od FA Belgije, iako smo u više navrata tražili dodatni kontigent ulaznica.

S dubokim poštovanjem  zahvaljujemo što ćete razumijeti našu poziciju i što ćete dostojanstveno i na korektan način bodriti naše „zmajeve“ do konačne pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.