NFSBiH nije registrovan u Ministarstvu pravde

NFSBiH nije registrovan u Ministarstvu pravde

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine do dana današnjeg nije registrovan u Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine, potvrđeno nam je iz ovog ministarstva.

Naime, u registru Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine moraju biti registrovani svi strukovni sportski savezi Bosne i Hercegovine, ali to nije slučaj sa N/FSBiH.

Ovu su nam informaciju potvrdili iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, uz dodatak da je iz N/FSBiH upućen zahtjev da se bh. fudbalski savez registruje pri ovom ministarstvu.

"U vezi zahtjeva za dostavu podataka iz Registra udruženja koje se vodi kod Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine obavještavamo vas da udruženje pod nazivom Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nije upisan u Registar udruženja kod Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde, koje potpisuje pomoćnica ministra Fazila Musić.

"Istovremeno vas obavještavamo da je kod ovog Ministarstva zaprimljen zahtjev Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za upis u Registar udruženja dana 9. februara 2010. godine, te da je navedeni postupak u toku", dodaje se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije