N/FSBiH se zahvalio Vedadu Ibiševiću
Foto: EPA

Napustio nacionalni tim

N/FSBiH se zahvalio Vedadu Ibiševiću

Piše: A. Pašić
Nogometni savez N/FSBiH oglasio se nakon što je Vedad Ibišević danas potvrdio da više neće nastupati za reprezentaciju naše zemlje. 

Vedad je tokom deset godina provedenih u državnom timu odigrao 74 meča i postigao 28 pogodaka, a ostat će upamćen po tome što je svojim golom odveo BiH na Mundijal i kao igrač koji je postigao prvi gol za Zmajeve na velikim takmičenjima. 

"Njegov izostanak u nacionalnom timu biće teško nadoknaditi, a uvijek ćemo pamtiti njegove majstorije na terenu i pogotke kojim je uveseljavao naciju.

Nezaboravan trenutak u Ibiševićevoj reprezentativnoj karijeri je onaj kada je u Kaunasu pogodio protiv Litvanije za pobjedu reprezentacije BiH od 1:0 i istorijski plasman na Svjetsko prvenstvo. I na samom Mundijalu Vedo se upisao u istoriju i u meču protiv Argentine postiže prvi pogodak za našu reprezentaciju na jednom velikom takmičenju.

Vedad Ibišević je sigurno primjer kakav pristup jedan profesionalac treba da ima kada predstavlja svoju zemlju. To je igrač koji se nikad nije štedio i koji je uvijek pružao najbolje od sebe.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Ibiševiću na svemu što je uradio za reprezentaciju BiH i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere", stoji u objavi na zvaničnoj stranici N/FSBiH. 


Reprezentacija