N/FSBiH traži sastanak sa Platinijem

Na danas održanoj sjednici IO NFSBiH

N/FSBiH traži sastanak sa Platinijem

Na danas održanoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donešena je odluka da se zatraži sastanak sa predsjednikom UEFA Michelom Platinijem, a moguće je da se održi sastanak i sa Seppom Blatterom.

Naime, UEFA i FIFA jasno su stavile do znanja domaćim fudbalskim vlastodršcima da neće priznati predstojeće izbore koji se trebaju održati u N/FSBiH, te da će početkom oktobra donijeti i končanu odluku o eventulanoj suspenziji N/FSBiH.

Međutim, na danas održanoj sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH, između ostalog, odlučeno je kako se ipak neće zakazati vanredna sjednica Skupštine, kako su to sugerisale FIFA i UEFA, već je odlučeno da se zatraži nova runda pregovora sa predstavnicima međunarodnih fudbalskih federacija.

Između ostalog donešena je odluka da se zatraži hitan sastanak sa predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem, kako bi se obavili ozbiljni pregovori i pokušao naći izlaz iz sadašnje teške situacije.

Osim toga, donesena je odluka o suspenziji Duška Glišića, predsjednika Disciplinske komisije, jer ovo tijelo N/FSBiH nije radilo u skladu sa N/FSBiH.

Danas suspendovani predsjednik Disciplinske komsije Duško Glišić kratko je prokomentarisao za SportSport.ba odluku Izvršnog odbora:

"Nemam neki komentar. Nemam ni pojma što sam suspendovan".

"Glišić je suspendovan jer je donosio odluke na svoju ruku. Fudbalski savez Republike Srpske će imenovati novog predsjednika Disciplinske komisije", potvrdio je u razgovoru za naš portal član IO Josip Bevanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.