Ni milimetra pomaka!

U toku sjednica IO N/FSBiH

Ni milimetra pomaka!

U toku je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj je glavna tema statut bh. kuće fudbala.

Međutim, iako rasprava o prijedlozima UEFA i FIFA traje već više od tri sata, naš izvor sa sjednice IO tvrdi kako nije postignut "ni milimetar" napretka, te da je više nego vjerovatno kako se danas neće moći donijeti niti jedna bitnija odluka.

Članovi Izvršnog odbora N/FSBiH i dalje su kilometrima podijeljeni u stavovima prema zahtjevima međunarodnih fudbalskih organizacija i male su šanse da bilo kakav dogovor danas bude postignut.

U slučaju da se ove tvrdnje i obistine, na predstojećeoj Skupštini N/FSBiH neće se prihvatiti statut, a to će automatski značiti suspenziju koja sa sobom nosi nesagledive posljedice po domaći fudbal.

Na današnjoj sjednici, iako je bilo najavljeno, neće se raspravljati o selektorima reprezentacija Bosne i Hercegovine, a trenutno je u toku rasprava o tužbi agencije Kentaro, koja od N/FSBiH zahtijeva višemilionsku odštetu zbog kršenja ugovora, koji je izveden u režiji Sulejmana Čolakovića, Muniba Ušanovića, Ilje Dominkovića i pokojnog doktora Milana Jelića.

Ostanite uz SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti