Ni Mladost ne može zaustaviti mašinu sa Koševa

Sarajevo slavilo sa 4:2

Ni Mladost ne može zaustaviti mašinu sa Koševa

M. Šljivak

Sarajevo je u 15. kolu Premijer lige BiH ugostilo Mladost Doboj Kakanj i na kraju su domaći fudbaleri upisali pobjedu rezultatom 4:2.

Dobar dio prvog poluvremena bio je za zaborav, ali smo na kraju u prvih 45 minuta vidjeli čak tri gola.

Domaći su početnih deset minuta dva puta tražili penal. Sudija Gigović je pokazao da se meč nastavi, da bi zatim Mladost imala mat šansu preko Šišića, ali Pavlović sjajno brani i spašava Bordo tim.

Ekipa Husrefa Musemića iz prvog šuta u okvir gola dolazi do vodstva. Igrala se 27. minuta kada Elvis Sarić pogađa za 1:0.

Radost domaćih je trajala samo sedam minuta. Mladost je u 35. minuti meča došla do gola, a nakon prekida i loše reakcije odbrane Sarajeva, pogađa Bojan Regoje za poravnanje rezultata na 1:1.

Kada se činilo da će se na odmor otići neriješenim rezultatom, velika greška gostiju dovodi do drugog gola Sarajeva. Kapiten Aladin Isaković je pokušao izbaciti loptu ispred gola, pogađa golmana Emila Velića i lopta završava u mreži za prednost Sarajeva od 2:1 na poluvremenu.

Nakon šest minuta igre u nastavu Bordo tim dolazi do trećeg gola. Ahmetović pravi odličan posao i nesebično je poslužio Saida Husejinovića koji pogađa za 3:1.

Potom su oba tima promašila nekoliko dobrih šansi, a gosti iz Doboj Kaknja se uspijevaju vratiti u meč u 77. minuti. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Haris Dilaver za smanjenje rezultata na 3:2.

Zatim je veliku šansu za domaće promašio Krste Velkoski. Prazan gol nije uspio pogoditi, no nekoliko sekundi kasnije lopta mu se vraća i Makedonac postiže gol za 4:2.

Ovaj rezultat se na kraju ispostavio i kao konačan, pa je Sarajevo nastavilo seriju sjajnih rezultata.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Sarajevo - Mladost 4:2

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Novaković, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Mihojević, Bekić, Adukor, Husejinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Šišić, Aganspahić, Arežina, Šećerović, Hiroš, Regoje, Karahmet, Mujagić, Mišić, Isaković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti