Ni Željo ne može pobijediti Mladost

Premijer liga

Ni Željo ne može pobijediti Mladost

E. Škorić

Nogometaši Željezničara gostovali su ekipi Mladosti u meču devetog kola Premijer lige BiH, a na kraju nije bilo golova.

Željezničar u Kaknju nije pružio posebno dobru igru, a ove sezone razigrana Mladost smogla je snaga da parira gostima iz Sarajeva, pa je zasluženo osvojila novi bod. Uzme li se u obzir bod iz prošlog kola protiv Slobode na Tušnju, Kakanjci svakako imaju razloga za zadovoljstvo.

U petoj minuti Jahić šutira nakon prvog kornera za goste, ali nije bio precizan. U 20. minuti goste je zadesila nesreća, pa se povrijedio Jahić, kojeg je zamijenio Boccaccini.

Veliku šansu imao je Željezničar, Križman je pucao poslije ubačaja s desne strane, ali lopta ide pored gola. 

Ubrzo je Mladost uzvratila, ali je 30. minuti, ali je Kjosevski odbranio udarac Brkića s 10 metara. Najbolju šansu na meču je imao Lendrić, kada se u 42. minuti sjajno oslobodio svog čuvara, iz blizine pucao, ali Hadžić spašava gol Mladosti.

I u nastavku nije bilo puno uzbuđenja, te se igralo uglavnom između dva šesnaesterca. 

Brkić je u 53. minuti imao jedan pokušaj, na drugoj strani Blagojević neprecizan iz slobodnjaka. Kosorić je u 82. minuti imao fantastičnu šansu, glavom je snažno šutirao nakon ubačaja iz kornera, ali je Hadžić izrastao u junaka utakmice i spasio Kakanjce poraza.

Nakon devet kola, Mladost je drugoplasirana sa 15 bodova, dok je Željezničar osmi sa 12 bodova. 

Mladost - Željezničar 0:0

Mladost: Hadžić, Galić, Gačan, Husić, Šišić, Kuzmanović, Musić, Brkić, Ramović, Karahmet, Isaković 

Željezničar: Kjosevski, Kosorić, Memija, Jahić, Marković, Blagojević, Stanić, Lendrić, Radinović, Križman, Stevanović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi