Nijaz Gracić: Prave telad od nas
"Komitet za normalizaciju nije napravio puno"

Problem amandmani

Nijaz Gracić: Prave telad od nas

Nakon što je jučer Komitet za normalizaciju N/FSBiH na sastanku sa čelnicima FIFA i UEFA dobio saglasnost oko usvajanja amandmana na statut, danas su se pojavili novi problemi.

Naime, protiv predloženih amandmana sada su ustali bošnjački članovi Skupštine, koji prijete kako neće dati svoj glas novom statutu na Skupštini krajem ovog mjeseca.

Komitet za normalizaciju je predočio amandmane Michelu Platiniju i Sepu Blatteru koji su došli od strane hrvatskih i srpskih predstavnika u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i sa kojima se ne slažu bošnjački delegati i to stvara novi problem u riješavanju situacije u N/FSBiH.

Predsjednik FK Olimpic i delegat u Skupštini N/FSBiH ispred FS Kantona Sarajevo Nijaz Gracić kaže kako neće glasati za novi statut u postojećoj konstalaciji snaga.

"Iskreno, veliko je pitanje da li ću dići ruku na Skupštini za novi statut. Rekao bih da neću ukoliko se nešto ne promijeni. Da se razumijemo, ja ne vjerujem kako su predloženi amandmani od strane FSRS i hrvatskih predstavnika loši, jer oni tako štite svoje interese. Međutim, kako oni štite svoje interese, tako moramo i mi. Mi smo na Skupštini glasali za jedan statut koji je prihvaćen u 209 država, ali sa predloženim amandmanima to nije isti statut i mislim da su UEFA i FIFA odustale od svojih pravila i principa", kaže Gracić za SportSport.ba.

Predsjednik najmlađeg sarajevskog premijerligaša potom je istakao kako nije zadovoljan sa radom Komiteta za normalizaciju.

"Ne, nisam zadovoljan radom Komiteta jer smo mi dovedeni u poziciju teladi koja je tu samo zato što treba da glasa. Nismo informisani ni o čemu. Ovo do sada što je Komitet za normalizaciju napravio nije puno i mislim da nije dovoljno. Možda ja griješim, ali ja zaista ne znam šta je tačno do sada Komitet sve dogovorio i sa kim. Previše je tu neke tajnosti. Da se razumijemo, ako bude trebalo glasati i potpisivati sve što se stavi na stol samo da bi reprezentacija igrala, ja to neću napraviti", kategoričan je Gracić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.