Nijaz Kapo otišao, novi trener Mirnes Buza

Kakanjski Rudar ima novog stratega

Nijaz Kapo otišao, novi trener Mirnes Buza

D. Kurbegović

Nezadovoljni rezultatima u proljetnom dijelu prvenstva, iako je rukovodstvo kluba obzbjedilo sve uslove da se klub nalazi u gornjem dijelu tabele, ipak Rudar iz Kaknja serijom loših rezultata trenutno se nalazi na poziciji da će se do kraja sezone boriti za opstanak u Prvoj ligi FBiH.

Zbog loših rezultata, uslijedio je prijateljski razlaz Rudara iz Kaknja i trenera Nijaza Kape, koji je tako napustio klub nakon tromjesečnog vođenja kluba. Njegov nasljednik je dosadašnji sportski direktor Mirnes Buza, koji će do kraja sezone voditi ekipu.

Njemu će asistirati Ramiz Husić, koji je bio pomoćnik i Nijazu Kapi, a dvojac Buza-Husić će na klupi Rudara debitovati protiv Bosne iz Visokog narednog vikenda na stadionu "Luke" u Visokom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar se trenutno nalazi n devetom mjestu s 29 bodova, a do kraja je ostalo još osam kola. Cilj kluba je svakako da poprave trenutni plasman, jer po igračkom kadru to sigurno i zaslužuju

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti