Nijemci bivšem Zmaju daju ugovor u 37. godini života

Uživa status legende

Nijemci bivšem Zmaju daju ugovor u 37. godini života

Nekadašnjii bh. reprezentativac Branimir Bajić u Duisburgu uživa status klupske legende s kapitenskom trakom oko ruke.

U ovaj njemački klub Bajić je stigao 2010. godine iz Denizlispora, a iako je u proteklom periodu imao dobijao razne ponude, ostao je vjeran Duisburgu u koji je dospio zahvaljujući bivšem saigraču iz reprezentacije Ivici Grliću.

U međuvremenu ovaj Bijeljinac je za Duisburg uspio odigrati 212 mečeva i trenutno sa 37 godina na leđima nema namjeru da se zaustavi na tome. Iz zahvalnosti za sve što je uradio za klub Duisburg je spremio Bajiću novi ugovor i on će, kako stvari stoje, među "Zebrama" ostati još jednu godinu. 

"Branimir je mnogo dao Duisburgu. Za nas je vrlo vrijedan igrač", izjavio je Grlić, koji inače u Duisburgu obnaša funkciju direktora kluba. 

Bajić je prije Duisburga u karijeri još igrao za Denizlispor, TuS Koblenz, Partizan, Al-Wahdu i Radnik iz Bijeljine u kojem je i započeo karijeru. Za reprezentaciju BiH je odigrao 21 utakmicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi