Nikić: Bio sam im penicilin u derbijima

Nikola Nikić uoči duela velikih rivala na Grbavici

Nikić: Bio sam im penicilin u derbijima

Najveća utakmica bosanskohercegovačkog fudbala odigrat će se u nedjelju na stadionu Grbavica u okviru 13. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Pred duel vječitih gradskih rivala Željezničara i Sarajeva razgovarali smo sa jednim od najboljih krilnih napadača sarajevskih Plavih, Nikolom Nikićem. 

"Derbi je derbi, u derbiju nikada nema favorita. Sada je Sarajevo nešto kvalitetnije, ali to nema nikakve veze u gradskom derbiju. To su utakmice u kojima se uvijek daje sve od sebe, 150% mogućnosti. Željo ima mladost, a Sarajevo iskustvo," kaže Nikić i dodaje: 

"Ono što je meni ostalo jako zanimljivo kada su gradski derbiji u pitanju jeste ta atmosfera nakon utakmice. Ako pobijedi Sarajevo onda je Grbavica ofarbana u bordo, a ako pobijedi Željo Koševo je ofarbano u plavo. Šest mjeseci si rahat ako pobijediš, glavna baja u gradu," riječi su Nikića. 

Nikola Nikić odigrao je veliki broj derbija, ali dva su mu ostala u posebno sjećanju. Željezničar je u jednom slavio, a u drugom je poražen. 

"Igrali smo tri dana prije derbija Kup protiv Sileksa u Makedoniji i poraženi smo od niželigaša. Potom smo došli na Koševo i pobijedili smo sa 3:1, a ja sam dao dva gola. Pamtim i derbi pred 55.000 navijača na Koševu. Mi smo poveli 1:0, opet sam ja postigao gol. Izjednačio je pokojni Keli, a onda je Pape uzeo loptu na centru, predriblao nekoliko naših igrača, odigrao dupli pas sa Teskeredžićem i postigao gol sa 16 metara. Igrati u takvoj atmosferi, pred toliko navijača, to je bio haos," kaže Nikić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nikola Nikić ističe da je najbolje partije pružao upravo u gradskim derbijima protiv Sarajeva i protiv beogradske Crvene zvezde. 

"Ma ja sam im bio penicilin, ništa mi nisu mogli, oni i Crvena zvezda, uvijek sam im postizao golove. Milak je igrao štopera i bio je oštar i jak. Međutim bile su to fer utakmice, volio bih kada bi se i sada igralo fer. Volio bih kad bi moji Manijaci, najbolji navijači na svijetu, ali i Horde Zla koje poštujem bili na nivou i fer i sportski bodrili svoje klubove," riječi su Nikića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.