Nikić, Tulić ili Janković u stručnom štabu A reprezentacije

Kandidati FSRS

Nikić, Tulić ili Janković u stručnom štabu A reprezentacije

Fudbalski savez Republike Srpske danas je održao sastanak na kojem su glavna tema bili kandidati za mjesto selektora A reprezentacije, ali i za sve omladinske selekcije.

Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS, u razgovoru za SportSport.ba istakao je da je zadovoljan sastankom, te da će u narednim danima spisak koji je definisan biti smanjen.

"Mi se želimo dogovarati sa željom da se pronađe najkvalitetnije rješenje i analizirali smo sve pojedinačno, odnosno za sva mjesta. Sastanak je odlično protekao, razgovaralo se korektno i otvoreno i spisak koji trenutno imamo u roku od sedam dana bit će smanjen na manji broj", kazao je Petković za naš portal. 

Kada je u pitanju A reprezentacija jedini kandidat za selektora je Milovan Rajevac, dok su za pomoćne trenere kandidati Nikola Nikić, Branimir Tulić i Igor Janković, a za fizioterapeuta Siniša Ćebić.

Za poziciju selektora U21 reprezentacije predložena su tri kandidata, a radi se o Darku Nestoroviću, Vinku Marinoviću i Damjanu Ratkoviću, dok je kandidat za trenera golmana Danimir Milkanović.

Saša Krupljanin, Aleksandar Škrba i Igor Janković kandidati su za selektora U19 reprezentacije, a za trenera golmana predložen je Siniša Mrkobrada.

Što se tiče U17 reprezentacije, FSRS ovaj put za selektora predložio je Radomira Popovića, Vladimira Gaćinovića, Zorana Dragušića, te Sinišu Mrkobrada za trenera golmana, a u U15 reprezentaciji kandidati za selektora su Zoran Erbez, Zlatko Jelisavac, Kristijan Cvijetić. Kandidat za trenera golmana i u ovoj selekciji je Siniša Mrkobrada. 

Svi kandidati koji ne budu bili izabrani na jednu od naprijed predloženih funkcija, predlažu se kao kandidati za Olimpijsko-mediterantsku reprezentaciju pod uslovom da ispunjavaju tražene uslove, shodno propisanim kriterijima za izbor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kandidat za selektora A ženske selekcije je Dragan Jevtić, dok za U19 selekciju prijedlog kandidata bit će dostavljen u roku od sedam dana. Zoran Dimitrović kandidat je za trenera U17 selekcije, dok je Predrag Pavlović kandidat za fizioterapeuta.

Danijel Peulić, Srđan Lubara, Predrag Dobrilović i Slobodan Gušić kandidati su za selektora futsal reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.