Nikolić i Spahić za sigurnu pobjedu BiH nad Farskim Ostrvima

Kvalifikacije za SP u Kanadi 2015

Nikolić i Spahić za sigurnu pobjedu BiH nad Farskim Ostrvima

D. Kurbegović

Ženska seniorska reprezentacija BiH u nogometu danas je na stadionu Bilino polje pred oko 200 gledalaca pobjedila selekciju Farskih Ostrva rezultatom 2:0 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015. godine. 

U osmoj kvalifikacionom susretu izabranice Samire Hurem ostvarile su i drugu pobjedu, te su se današnja tri boda učvrstili na četvrtom mjestu skupine "G", gdje sa 21 bodom vode selekcije Škotske i Švedske.

Prvo poluvrijeme na Bilinom polju prošlo je u dominaciji reprezentacije BiH, ali naše igračice nisu uspjele pronaći put do mreže gošći. U šestoj minuti glavni sudija poništio je gol Nejre Šabić, zbog navodnog faula u napadu, samo dva minuta poslije i najbolja šansa za našu selekciju u prvom poluvremenu, najbolja igračica današnjeg susreta Milena Nikolić izašla je sama pred protivničkog golmana, ali njezin šut sa sedam metara ukrotila je Randi Wardum.

Do kraja prvog dijela susreta imali smo još jednu šansu ponovo preko Nikolić, čiji šut glavom nakon prekida, s gol linije izbacuje stoper gostiju Heidi Sevdal.

Na poluvremenu očito je selektor naše selekcije dobro "naružila" svoje izabranice tako da smo u drugom poluvremenu vidjeli sasvim novu, agresivniju, ozbiljniju i mnogo učinkovitiju reprezentaciju BiH. U vodstvo 1:0 smo došli već u 46. minuti, Eldina Ahmić je sjajno ubacila s lijeve strane, a Milena Nikolić u padu s pet metara matira protivničkog golmana.

Nastavile su naše igračice s napadima ka protivničkom golu, a najbolju priliku da udvostrući vodstvo imala je Eldina Ahmić u 54. min, kada je izašla sama oči u oči s golmanom Farskih Ostrva, ali njezin šut sa sedam metara odlazi malo pored lijeve stative. 

Ono što nije uradila Ahmić u 54. minuti, popravila je njena saigraćica 10 minuta poslije, Amna Lihović koja je ušla u drugom poluvremenu "promiješala" je odbranu gošći po lijevoj strani, sjajno uposlila Alisu Spahić, koja sa sedam metara neometana matira Wardum za 2:0, za našu selekciju. Do kraja susreta, naše su imale još nekoliko šansi preko sjajne Lihović, ali se rezultat nije promijenio.

Nakon današnje pobjede naša reprezentacija se nakon osam odigranih kola nalazi na četvrtom mjestu sa devet osvojenih bodova, dok su Farski Otoci na posljednjem šestom mjestu sa samo dva osvojena boda.

BiH: Hodžić, Šešlija, Radeljić, Spahić (od 56 Boškan), Nikolić, Fetahović, Ahmić, Šabić (od 46 Lihović), Spahić, Kuliš (od 77 Piskić) i Aleksić.

Farska Ostrva: Wardum, O.Danielsen, F.Danielsen, H.Sevdal, A.Sevdal, Josephsen, Andreasen (od 75 Klakstein), Hansen, Kristiansesn, Petersen i Magnusen (od 80 Simonsen).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.