Irski selektor zadovoljan

"Nisam Shakespeare i nemam puno riječi, ali ovo je posebno"

M. Šljivak

Selektor Irske Martin O'Neill prezadovoljan je plasmanom njegove selekcije na Evropsko prvenstvo.

Irci su protiv naše reprezentacije slavili s 2:0, te su s ukupnih 3:1 ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

O'Neill je veoma zadovoljan...

"Igra je bila odličan. Igrači su dali sve od sebe i zadovoljni smo nakon svega. Drago mi je zbog njih. Walters je imao kvalifikacije za pamćenje. Bio je fantastičan, ali i konstantno smo imali igrače koji su igrali na visokom nivou tijekom kvalifikacija", rekao je O'Neill.

"Prezadovoljan sam i zbog sebe, ali više mi je drago zbog igrača, jer su odigrali srčano. Sve je bilo u našim rukama u finišu kvalifikacija, morali smo pobjeđivati. Gol Shanea Longa protiv Njemačke nam je dao šansu za baraž i doveo nas je do ovih utakmica", istakao je irski selektor, te je dodao:

"Kada je odsvirao kraj, bio je to poseban osjećaj. Znamo da naciji mnogo znači ovaj plasman u Francusku, igračima također. Neopisiv je osjećaj i ovo je zaista posebno".

Zadovoljan je i zbog ljudi zbog sebe...

"Moja najbolja odluka je što sam doveo Roya Keanea u reprezentaciju. On je ikona ove zemlje. Nekad imamo različita mišljenja, ali ne u svlačionici. Također, zadovoljan sam i sa pomoćnicima. Igrači imaju sjajan duh i zasluženo smo prošli".

Stigao se i našaliti zbog izmjene Glenna Wheleana.

"Izveo sam ga jer najsporije izlazi s terena. Šalim se. Ušao je John jer su oni igrali s tri napadača. To je čisto zbog toga", uz smijeh je rekao O'Neill.

"Ova noć je bila posebna. Atmosfera je bila odlična i drago mi je što sam mogao proslaviti plasman u Francusku s publikom i igračima", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nisam William Shakespeare i nemam mnogo riječi, te tako samo mogu reći da je ovo posebna noć. Ne mogu se ovi trenuci opisati", rekao je na kraju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.