"Nismo pogriješili dolaskom ovdje"

Novoselci preporodili Norrkoping

"Nismo pogriješili dolaskom ovdje"

Prije nekoliko dana osvanuo je Dražen Novoselac na naslovnici lokalnih novina iz Norrkopinga.

Dobila njegova i njegovog brata Slavena ekipa nekoga. Nije prije švedski klub bio toliko dobar da bi ijedan njegov igrač zavrijedio naslovnicu, pogotovo je to bilo nezamislivo za futsalera. Tamo su međutim oduševljenji sarajevskim virtuozima i majstorima malog fudbala.

"Dobili smo i usmeno priznanje iz ženskog tima, da nikada nisu imali bolje trenere", našalio se Slaven koji ima ulogu trenera ženske futsal ekipe.

Što se muškaraca tiče, trenutno su drugi.

"Prethodni meč nam je bio istinski test, igrali smo protiv ekipe koja je prošle godine bila prva u našoj grupi na kraju sezone. odigrali smo 4:4, premda nam je nedostajo Dražen zbog kartona. Trenutno su oni prvi sa 12 bodova, mi imamo 10", priča Novoselac koji je zabio jedan gol i asistirao za dva.

Oni su tamo nekoliko mjeseci, i sad za sad, kaže, nisu se prevarili što su došli. Skepsa je vladala jer liga nije djelovala kvalitetno.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Isprva sam mislio da nije doboljno razvijen futsal u Švedskoj. Mi smo i dovedeni da pokušamo podići kvalitet tima na viši nivo, ali sada vidim da i ostale sredine rade bolje, ima dobrih igrača. Mislim da će se polako to razviti na vrlo ozbiljan nivo. Teško je ljudima promijeniti navike, a i nama je teško prihvatiti nešto normalno, jer je kod nas sve nenormalno."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi