Njemački investitor zainteresovan da ulaže u stadion Koševo

Navodi Općina Centar

Njemački investitor zainteresovan da ulaže u stadion Koševo

E. Čaušević

Predstavnici Općine Centar Sarajevo, na čelu sa savjetnikom općinskog načelnika za investicije Mustafom Resićem, razgovarali su sa predsjednicom podružnice kompanije "Dersa property consulting SL" u Bosni i Hercegovini Shahrzad Vakilzadeh o projektu modernizacije Olimpijskog stadiona Koševo.

Savjetnik Resić je naglasio da ovaj projekat predstavlja jedan od glavnih razvojnih prioriteta načelnika Nedžada Ajnadžića, pri čemu je prezentirano predidejno rješenje rekonstrukcije stadiona sa pratećim poslovnim sadržajima, sa akcentom na modernizaciju stadiona po mjerilima svjetske i evropske fudbalske federacije, kako bi Sarajevo kao glavni grad BiH što prije dobilo atraktivno sportsko borilište za takmičenje domaćih klubova i njihovo učešće na međunarodnoj nogometnoj sceni. 

Istovremeno, ova velika investicija u kojoj bi strani partneri uložili više desetina miliona eura otvorila bi značajne poslove za domaće građevinske kompanije u narednih nekoliko godina.

Predsjednica podružnice kompanije Dersa property consulting SL u Bosni i Hercegovini Shahrzad Vakilzadeh je istakla da bi rekonstruisani stadion trebalo da prima između 30 i 40 hiljada gledalaca, izgrađen po svjetskim standardima kao što su: natkrivene tribine, veći komfor za gledaoce, teren bliži publici, moderne lože za novinare, hotel uz stadion, poslovni centar, podzemne parking garaže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaključeno je da Općina Centar do narednog susreta razriješi urbanističke, pravne, finansijske i druge aspekte u vezi sa realizacijom ovog najvećeg sportskog projekta u našoj državi, te da Dersa property consulting SL dostavi Općini pismo namjere u kojem će bliže definirati svoje prijedloge u vezi sa realizacijom ovo velikog projekta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi