Njemački mediji otkrili povratnika u reprezentaciju BiH
Foto: EPA

Nakon pune dvije godine

Njemački mediji otkrili povratnika u reprezentaciju BiH

Ako je vjerovati njemačkim medijima, reprezentacija Bosne i Hercegovine će u duelima sa Belgijom i Estonijom biti brojnija za jednog fudbalera kojeg već dugo nismo imali priliku gledati u dresu sa državnim grbom.

Hamburg Morgen Post je jučer objavio da je poziv za pomenute utakmice dobio Sejad Salihović, iskusni veznjak koji se ove sezone ustalio u ekipi HSV-a.

Salihović je posljednji put bio među Zmajevima u oktobru 2015. godine u susretu sa Kiprom, u kojem nije nastupio, dok je posljednju utakmicu za BiH odigrao istog mjeseca protiv Velsa u Zenici.

Sejad Salihović je za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 13. oktobra 2007. godine, a do sada je odigrao 47 pogodaka i zabio četiri pogotka od kojih su neki bili izuzetno bitni (Turska 1:1). Bio je član zlatne generacije koja je izborila odlazak, a potom i nastupala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zvaničan spisak reprezentativaca BiH za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bit će poznat sutra, kada će Mehmed Baždarević pročitati imena 25-orice fudbalera na koje će računati u posljednjem pokušaju da izborimo plasman u baraž, a ostaje da se vidi hoće li na njemu zaista biti i Sejad Salihović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi