NK Iskra osigurala titulu i povratak u Prvu ligu FBiH

Slavlje u Bugojnu

NK Iskra osigurala titulu i povratak u Prvu ligu FBiH

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre kolo prije kraja ove sezone Druge lige FBiH grupa Zapad osigurali su naslov prvaka, te plasman u Prvu ligu FBiH.

Bugojanci su danas u derbiju kola savladali sa 2:0 Krajinu iz Cazina, a nakon prvih 45. minuta mreže se nisu tresle.

Pred više od 600. gledalaca Iskra je povela u 65. minuti kada Mirnes Gurbeta trese mrežu Nermina Akmadžića, da bi u 88. minuti pitanje pobjednika riješio kapiten Elvedin Nebić sa 11.metara.

Bugojanci se tako potpuno zasluženo vraćaju u Prvu ligu Federacije BiH koji su napustili u sezoni 2013/14, a danas su od svojih navijača nagrađeni velikim aplauzima.

U posljednjem kolu Iskra će u goste Busovači, a na tom susretu timu iz Bugojna će biti i zvanično uručen trofej osvajača Druge lige FBiH grupa Zapad.

NK Iskra - FK Krajina 2:0 (0:0)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Iskra: Palalić, Pihura, Tanković, Bešagić, Nebić, Gurbeta, Seferović, Sijamija, Filan, Zukanović, Mašić. Trener: Senid Kulaš.

FK Krajina: Akmadžić, Kadić, Hušić, Begić, Prošić, Nuhić, Mizić, Redžić, Nuhić, Hairlahović, Balić. Trener: Muhamed Berberović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi