NK Metalleghe počinje pripreme 22. januara u Jajcu

Klub iz Jajca u borbi za Premijer ligu

NK Metalleghe počinje pripreme 22. januara u Jajcu

D. Kurbegović

Iako je pauza u Prvoj ligi FBiH počela još 18.11.2014. godine, šef stručnog štaba ekipe Metalleghe Nermin Bašić očekuje da svi igrači dođu u dobrom fizičkom stanju jer su dobili individualne i grupne programe rada kao i programe ishrane.

Prva dva dana priprema planirani su liječnički pregledi i testiranja svih igrača.

"Nadam se da će rezultati biti zadovoljavajući , igrači su profesionalci i nadam se da su vodili računa o sebi jer kazne za nedisciplinu u obavljanju klupskih zadataka su velike. Imaćemo tačno šest sedmica do početka prvenstva što je optimalno kako bi ušli spremni u polusezonu. Biće velikih problema sa pronalaskom alternativnog terena za treniranje. Glavni teren na Mračaju je obnovljen i moramo ga čuvati kako ne bi imali problema kao u prošloj sezonu sa igranjem utakmice zbog neravne podloge, s druge strane nam treba dobar teren za trening jer nastojim kompletne  pripreme provesti sa loptom bez suhog trčanja," naglašava Bašić.

Od vremenskih uvjeta ovisi da li će "Kraljevi"  ići u toplije krajeve na pripreme. Planirano je odigravanje  šest prijateljskih utakmica.

" Tražimo kvalitetnog stopera kako bi riješili probleme u odbrani. U prvom timu imamo dva juniora i priključit ćemo još četiri juniora .Svi željno očekujemo početak rada, te se nadamo dobrom proljeću i borbi za prvo mjesto" kazao je Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.