NK Travnik vrijedna priznanja na Izboru sportiste

Nagrade za Sarajčića, Hodžića, Čatića...

NK Travnik vrijedna priznanja na Izboru sportiste

S. Mlaćo

U subotu je u Centru za kulturu Općine Travnik održan Izbor sportiste Općine Travnik za 2017. godinu.

NK Travnik, član Prve lige Federacije naše zemlje, dobio je više priznanja, što je ističu u ovom klubu veliki motiv za još bolji i predaniji rad u narednom periodu.

Nagrade su dobii Smail Hodžić, sportski direktor NK Travnik Midhat Sarajčić, napadač Vezira Sabahudin Jusufbašić, ujedno prvi strijelac Prve lige Federacije, te Berin Čatić, kadet NK Travnik i najbolji strijelac sa 15 postignutih golova.

Zlatna plaketa Sportskog saveza općine Travnik pripala je Smailu Hodžiću za doprinos u razvoju sporta. Smail Hodžić je po okončanju karijere nogometaša, postao nogometni sudija. Sudio je najviši rang – Premijer ligu. Po završetku sudačke karijere postao je savezni instruktor nogometa. Delegat je Skupštine NS FBiH. Uporedo sa nogometom, bavio se i stolnim tenisom gdje je 1995. i 1996. obavljao ulogu selektora ženske reprezentacije BiH. Kao trener, vodio je žensku ekipu STK “Borac” na evropskim KUP takmičenjima te je zajedno sa svojom ekipom bio višestruki prvak.

Bronzana plaketa Sportskog saveza pripala je Midhatu Sarajčiću, sportskom direktoru NK Travnik. Kao nogometaš nastupao je dugi niz godina u najvišem rangu takmičenja tj. Premijer ligi za NK Čelik i NK Travnik. Ubilježio je i nastup u A-2 reprezentaciji BiH. Po okončanju igračke karijere obavlja ulogu sportskog direktora Nk Travnik. Član je Izvršnog odbora NS SBK a od decembra prošle godine član i Izvršnog odbora NS BiH.

Sabahudin Jusufbašić, član Nogometnog kluba Travnik, najuspješniji je sportista iz ekipnih sportova. Naime, Jusufbašić je prvi strijelac jesenjeg dijela Prve lige FBiH sa postignutih 14 golova. Ponikao je u bugojanskoj Iskri, a u našoj zemlji još je nastupao za Slobodu, Vitez, Čapljinu...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Berin Ćatić, član NK Travnik je najuspješniji sportista u kategoriji kadeta iz ekipnih sportova. Najbolji je strijelac sa postignutih 15 golova u kadetskoj ligi Federacije, grupa Centar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi