NK Vitez će domaće utakmice igrati na svom stadionu

Definitivno odlučeno i odobreno

NK Vitez će domaće utakmice igrati na svom stadionu

NK Vitez je danas i zvanično dobio potvrdu da će svoje domaće utakmice igrati na "Gradskom stadionu" u Vitezu.

Vitez je prošlu sezonu proveo u Zenici, tačnije svoje domaće utakmice je igrao na Kamberovića polju. Razlog tome su nezadovoljavajući uvjeti Gradskog stadiona u Vitezu. Odmah nakon što se saznalo da Vitežani neće nastupiti na svom stadionu, Općina je pokrenula rekonstrukciju stadiona koja je nakon skoro 10 mjeseci završena. 

Na stadionu su potpuno obnovljene tribine te povećan kapacitet stadiona, postavljene stolice, te postavljena nova ograda oko stadiona i tribina.

"Odobrava se NK "VITEZ" Vitez, shodno obavijesti Administracija za lincenciranje klubova, od 24.07.2014 godine da igra svoje domaće utakmice BHT Premijer lige na stadionu 'Gradski stadion' u Vitezu u sezoni 2014/2015", stoji u dopisu komiteta za takmičenje NS/FS BiH.

Da li će publika uspjeti nositi Vitežane do osiguravanja pozicije na sredini tabele što im je primarni cilj, odgovor ćemo dobiti ubrzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.