NK Vitez poražen od Metalleghe BSI

Vitez poražen

NK Vitez poražen od Metalleghe BSI

Novi prvoligaš Metalleghe BSI iz Jajca jučer je na svom stadionu Mračaj ispratio premijerligaša NK Vitez sa dva gola u njihovoj mreži.

Metalleghe je tokom cijele utakmice bio bolja ekipa, te potpuno zasluženo slavio rezlutatom 2:0. Golove su postigli Bibić u 30. i Kovač u 40. minuti utakmice. Aplauz jajačke publike nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pokazao je da je Nermin Bašić na dobrom putu kada je u pitanju stvaranje ekipe i prepoznatljive igre sa konstantnom taktičkom disciplinom. 

Iako je sparina u prvom dijelu bila veliki protivnik oba tima, domaćin je od prve minute krenuo sa pritiskom i napadima pa se većinom igralo na polovini Viteza čiji je trener Husnija Arapović na teren poslao sastav sa nekolicinom novajlija. Ofanziva domaćina rezultirala je sa dva prelijepa gola Bibića i Kovača i još nekoliko odličnih pokušaja Vraneševića i Bibića.

U drugom dijelu Arapović na teren šalje najbolju postavu pa gosti 15-ak minuta dominiraju ali osim odlične prilike Smrike čiji šut je izblokirao Musić , konkretnog učinka nije bilo. Do kraja meča je Metalleghe B.S.I. mogao i povećati vodstvo preko Marina i Sakana ali je vratar Živković odlično intervenisao .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.