Noć iz snova Edina Višće za veliku pobjedu nad Izraelom

Pobjeda BiH nad Izraelom

Noć iz snova Edina Višće za veliku pobjedu nad Izraelom

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Zenici selekciju Izraela s 3:1 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Ovo je za našu selekciju bila jako važna utakmica. Pobjeda nam je bila neophodna, a na kraju su naši reprezentativci stigli do velika tri boda.

Pjanić je prijetio nakon dvije minute igre. Ipak, njegov udarac je blokiran, te je propuštena dobra šansa.

Šest minuta kasnije Haris Medunjanin je u sjajnoj šansi. Odličan šut veznjaka naše selekcije fantastično brani golman Izraela Marciano. 

Golman Izraela je i u 16. minuti dobro reagovao nakon šuta Lulića. Dominirala je naša selekcija u većem dijelu prvog dijela, ali sam finiš poluvremena donosi čak tri gola.

Pravi šok doživjeli smo u 41. minuti. Pogriješio je Edin Džeko, a Tal Ben Heim pogađa za vodstvo Izraela od 1:0.

Međutim, već u narednom napadu naša selekcija je izjednačila. Sjajnu akciju završava Edin Višća za poravnanje rezultata na 1:1. Ovo je Višći bio prvi gol za reprezentaciju BiH.

Sudijsko vrijeme donosi još jedan gol u mreži golmana gostiju Marciana. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Edin Džeko za potpuni preokret i vodstvo od 2:1.

Nastavak susreta donosi nešto konkretniju igru Izraelaca. Pokušali su doći do izjednačujućeg gola, te su nekoliko puta opasno prijetili.

Međutim, Višća je večeras presudio Izraelu. U 74. minuti je  lijepo pratio akciju, te je glavom pogodio za velikih 3:1.

Do kraja je naša selekcija mirnom igrom sačuvala prednost, te su ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Izrael 3:1 (Ben Heim 41' / Višća 42', 74', Džeko 45+2'p)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH: Begović, Spahić, Kolašinac, Vranješ, Lulić, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Mujdža, Višća, Džeko

Izrael: Marciano, T. Ben Haim, Gershon, Dgani, Ben Harush, Biton, Natcho, Zahavi, Yeini, Ben Haim, Sahar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti