Noć kada je Džeko postao Dijamant, a Ćiro heroj nacije

Legendarna utakmica koje se sjećaju svi

Noć kada je Džeko postao Dijamant, a Ćiro heroj nacije

Pobjeda Bosne i Hercegovine nad Belgijom 2009. godine sigurno je ostala jedna od najupečatljivijih i najzapamćenijih pobjeda naše reprezentacije u novijoj historiji.

Tog 28. marta, Ćiro i njegovi izabranici susreli su se sa našim večerašnjim protivnicima u Genku. Prošlo je više od pet godina, a ta se epska utakmica i veličanstvena pobjeda prepričavaju i danas.

Najviše će se pamtiti prvi gol na utakmici, kada je Edin Džeko postao i ostao "Dijamant". Igrao se sedmi minut susreta kada je planula tribina sa našim navijačima u Genku, a ovaj prelijepi gol ostao je svima urezan u sjećanje.

Ne treba, naravno, umanjivati ni učinak ostalih reprezentativaca sa ovog susreta. Sanel Jahić, Zlatan Bajramović i Zvjezdan Misimović učinili su ovu utakmicu jednom od najdražih svakom navijaču Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Samo nekoliko dana nakon pobjede u Genku, protiv Belgije smo slavili i u Zenici a tada je bilo 2:1. Poželimo da Bosna i Hercegovina i večeras upiše pobjedu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.