Nogometaši Iskre na Jakliću startali sa pripremama

Plavi održali prozivku, a zatim i prvi trening

Nogometaši Iskre na Jakliću startali sa pripremama

S. Mlaćo

Današnjom prozivkom na stadionu Jaklić za novu sezonu Prve lige Federacije BiH sa pripremama su startali i nogometaši bugojanske Iskre.

Trener Senid Kulaš na raspolaganju je imao 20 igrača, a danas će se timu priključiti trojica novajlija, dok će nekoliko igrača u narednom periodu boraviti na probi.

Uoči prvog treninga nogometašima i medijima obratili su se predsjednik UO-a NK Iskra Nedžad Šečić, te šef stručnog štaba Senid Kulaš.

"Želim vam svima dobrodošlicu, te što više pobjeda. Igračima koji su ostvarili plasman u Prvu ligu Federacije još jednom čestitam na tome, te našem načelniku Hasanu Ajkuniću kojem se zahvaljujem na izuztnoj podršci u prošloj sezoni, te se nadam još većoj podršci u novoj sezoni. Ušli smo u ligu koja će ove godine biti izuzetno jaka, a prema prijedlozima mislim da će biti usvojeno to da ispadaju dva ili tri kluba, što bi u svakom slučaju olakšalo borbu za opstanak. Naš cilj je da budemo stabilan federalni prvoligaš i da se ustabilimo u ligi koja po svim parametrima pripada ovom gradu i ovom kolektivu", kazao je Šečić.

Igračima se kratko obratio i trener Senid Kulaš koji je istakao da ekipa ima dovoljno vremena da se spremi, te da se nada da će tako i biti.

Odmah nakon prozivke odrađen je i prvi trening, a sutra će se ekipi priključiti trojica novajlija Ermin Alijagić, Samir Čakar i Belmin Vila, dok je od novajlija bio prisutan Kristijan Jurčević koji dolazi iz redova RNK Zmaj Makarska. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Četiri igrača se nalaze na probi, a jedan od njih je i Amerikanac Zacary Snider, 21-godišnjak koji je prošao omladinske selekcije Colorado Rapidsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi