Nogometaši Iskre otišli na zimsku pauzu

Plavi zadovoljni ostvarenim, cilj opstanak u ligi

Nogometaši Iskre otišli na zimsku pauzu

S. Mlaćo

Nakon zajedničkog ručka u srijedu nogometaši Iskre otišli su na zasluženi odmor.

Plavi sa Jaklića vratili su se u Prvu ligu Federacije BiH, a prvi dio sezone završili su na 13. mjestu sa 14 osvojenih boodva.

Svi se nadaju da će zimska pauza biti dobro iskorištena, prije svega u dovođenju kvalitetnih pojačanja, te za opstanak u ligi u drugom dijelu sezone neće doći u pitanje.

Sjajne partije ove polusezone pružio je defanzivac Vlado Koprivica koji je definitivno opravdao epitet pojačanja.

"Ne možemo biti nezadovoljni s obzirom da smo jedna od najmlađih ekipa u ligi i sigurno da je to jedan od najvećih razloga što nemamo više bodova na svom kontu. Što se tiče trenera Senida Kulaša s kojim smo počeli i Salima Durakovića s kojim smo završili ja ali i moje kolege imamo samo riječi hvale. Finansijskih problema nije bilo, načelnik Ajkunić pruža veliku podršku i zaista smo mu zahvalni na tome. Nadam se da ćemo se pojačati i ostvariti naš cilj, a to je opstanak u ligi", kazao je Koprivica.

Ofanzivac Samir Čakar postigao je dva pogotka, te dodao jednu asistenciju.

"S obzirom na igrački kadar i neiskustvo ekipe, donekle i možemo biti zadovoljni. U nekim utakmicama nedostajalo je i sreće, gubili smo u samom finišu i to nas je koštalo bolje pozicije na tabeli. Imamo čvrsto obećanje da ćemo se pojačati i u drugom dijelu sezone izboriti opstanak. Uprava je izmirila ve obaveze prema igračima i svakako da smo zadovoljni", jasan je bio Čakar.

Iako pogotci nisu njegova specijalnost, Kristijan Jurčević se čak četiri puta upisao u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Davao sam svoj maksimum, a četiri postignuta pogotka mi mnogo znače. Bilo je utakmica gdje smo mogli više i gdje smo trebali više, ali o tom, po tom. Uprava kluba je bila korektna i sve je bilo po dogovoru", kazao je Jurčević.

U Iskri su već počeli pregovore sa potencijalnim pojačanjima, ali o imenima za sada nisu htjeli govoriti.

Top Komentari

Gari Garinča
ODMORITE SE DOBRO, NA PROLJEĆE MORAMO JOŠ VIŠE ZAPETI DA BI OSTALI U OVOJ NAJSKUPLJOJ LIGI NA SVIJETU.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi