Nogometašice Gradine minimalno savladale Iskru

6. kolo Premijer ženske lige BiH

Nogometašice Gradine minimalno savladale Iskru

S. Mlaćo

U prvom susretu 6.kola Premijer ženske lige BiH za seniorke jučer su snage u Srebreniku odmjerili ŽOFK Gradina i ŽNK Iskra Bugojno, a domaće nogometašice slavile su sa minimalnih 1:0.

Gošće su prve zaprijetile u 10.minuti kada Samira Goretić šutira, ali traljav udarac sigurno brani domaća golmanica Aida Avdić. U 24.minuti slobodan udarac za domaće i udarac Rabije Kešetović odsjeda  u mreži Arnele Begić za slavlje domaćih navijača.

Bugojanke su mogle do izjednačenja pred sami kraj prvog poluvremena, ali Koluh i Vujošević nisu bile precizne. Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gošće,  a u 47.minuti Avdićeva  u svom šesnaestercu ruši gostujuću igračicu Marinu Lukić, ali Rajka Vukojević je dosudila samo prekršaj na domaćoj golmanici.

U 62.minuti Lukić sjajno prolazi, ali pogađa prečku Gradine. Tri minuta kasnije nova prečka za gošće kada Vujošević ubacuje, a Bjelica pokušava glavom.  U 80.minuti kontru domaćih, tačnije pokušaj Makside Islamović brani Arnela Begić, da bi u sudijskoj nadoknadi ponovo se zatresla prečka domaćih. Lužić je šutirala i kada su svi vidjeli loptu u golu ona pogađa pogađa prečku i odlazi u gol aut.

 ŽOFK Gradina nakon nepotpunog šest kola ima 11 bodova i zauzima treće mjesto, dok su noogmetašice Iskre na četvrtom mjestu sa deset osvojenih bodova.

ŽOFK Gradina – ŽNK Iskra Bugojno 1:0 (1:0)

Gradski stadion u Srebreniku. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Rajka Vuković (Novi Grad). Pomoćnici: Aida Jusufović i Adela Čomor (Sarajevo). Delegat: Fahrudin Sinanović (Kalesija).

ŽOFK Gradina: Avdić, Hadžić, Nuhanović, Kešetović, Hamzić, Ćosić, Purišić, Islamović, Muratović, Mujanović, Kelemendi. Trener: Nedžad Bajrović.

ŽNK Iskra: Begić, Basara, Hadžo, Mešić, Bjelica, Lukić, Goretić, Lužić, Jusić, Koluh, Vujošević. Trener: Salim Duraković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi