Nogometašice Iskre otputovale na pripreme u Međugorje

Članice Premijer ženske lige BiH

Nogometašice Iskre otputovale na pripreme u Međugorje

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre, članice Premijer ženske lige naše zemlje, danas su otputovale u Međugorje gdje će obaviti glavni dio priprema pred početak drugog dijela sezone.

Bugojanke sezonu žele završiti na drugom mjestu, tik uz SFK 2000 Sarajevo, ali su svjesne da ih četak težak posao. Na današnji put u Hercegovinu krenulo je 19 igrači i dva člana stručnog štaba Smajo Duraković i Armin Uzun.

To su: Arnela Begić, Elma Kundić, Adisa Sejfić (golmani) , Suzana Vujošević, Svetlana Crnjak, Mirha Hadžo, Maida Čehaja, Alma Haračić, Elma Basara, Lejla Koluh, Sabina Behrem, Samira Goretić, Ulmija Lužić, Marina Lukić, Dženana Hajdarević, Mevlida Forić, Ema Cetin i Mersima Mešić.

"Pripreme su do sada protekle kako je i bilo planirano, a još ćemo odigrati tri zakazane utakmice. Danas će nam protivnik biti Brotnjo, a u petak Sloga iz Ljubuškog, te dan kasnije Čapljina. Cilj je svakako prvenstveno dati priliku svim igračicama, te vidjeti stanje ekipe i početi lagano uigravati ekipu", kazao je za SportSport.ba šef stručnog štab ŽNK Iskra Bugojno Smajo Duraković.

Do početka drugog dijela sezone Bugojanke će odigrati i generalku, a protivnik za sada nije nije poznat. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi