Nogometašice Iskre u nedjelju protiv Banja Luke

Nogometašice Iskre u nedjelju protiv Banja Luke

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre na stadionu Hendek svakodnevnim treninzima spremaju se za debitantsku sezonu u Premijer ligi. Bugojanke su u prvoj prijateljskoj utakmici remizirale protiv ŽFK Lokomotiva iz Brčkog (0:0) te cijelu utakmice bile ravnopravan rival za Brčanke, koje već imaju iskustva u premijerligaškom društvu.

"Pripreme su u završnoj fazi. Radili smo dva puta dnevno, jedan dio u teretani, a drugi na stadionu Hendek i zadovoljan sam radom cura koje daju svoj maksimum na svakom treningu. Nakon utakmice protiv Lokomotive gdje su igrale sve cure zadovoljan sam rezultatom koji i nije bio u prvom planu, a već u nedjelju igramo sa ŽFK Banja Luka. Protiv Banja Luke možemo vidjeti koliko smo radili u pripremnom periodu, jer je to ozbiljan protivnik i nadam se jednoj pravoj i kvalitetnoj utakmici. Do prvog kola imamo u planu odigravanje još dvije prijateljske utakmice", kazao je za SportSport.ba šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno Salim Duraković.

Meč između nogometašica Iskre i Banja Luke igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati na Gradskom stadionu Jaklić, a iz ŽNK Iskra pozvali su sve navijače i građane Bugojna da svojim dolaskom podrže mlade nogometašice uoči početka njihove debitantske sezone u Premijer ligi.

U prvom kolu Premijer lige nogometašice Iskre u goste će najtrofejnijoj ženskoj ekipi u našoj zemlji, SFK 2000 Sarajevo. Susret se igra 13. avgusta. 2016.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi