Nogometašice Lokomotive deklasirale Graničar iz Županje

Sjajna igra Brčanki

Nogometašice Lokomotive deklasirale Graničar iz Županje

S. Mlaćo

Nogometašice Lokomotive iz Brčkog prvi dio sezone u Premijer ligi naše zemlje okončale su na drugom mjestu, što je svakako rezultat vrijedan hvale.

Brčanke se sada vrijedno pripremaju za nastavak sezone, a jučer su u prijateljskom susretu sa 12:0 deklasirale Graničar iz Županje, člana Druge lige Hrvatske.

U listu strijelaca su se upisale tri puta Mujkić, po dva puta Vujadin, Škahić i Trujić, te po jednom Mešanović, Damjanović i Trninić.

ŽFK Lokomotiva je nastupala u sastavu: Čorbadžić, Mirkić, Trujić, Džanić, Trbulin, Vrsajko, Mešanović, Novaković, Damjanović, Mujkić, Vujadin. Još su igrale:: Škahić, Ristić, Tošić, Ilić, Trninić, Rosuljaš, a prve senioske minute upisale su su Vejseli, Oparnica i Dabić.

Ovome treba dodati da je prije dva dana na Izboru najboljeg sportiste i sportskih klubova Brčkog za 2016. godinu ŽFK Lokomotiva dobila priznanje za najbolji sportski klub, dok je članica ovog kluba Marija Damjanović proglašena za najbolju fudbalerku u prošloj godini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi