Nogometašice Mladosti u pet kola osvojile 15 bodova

Ženska Premijer liga BiH

Nogometašice Mladosti u pet kola osvojile 15 bodova

E. Škorić

U subotu su odigrane četiri utakmice Premijer lige BiH za nogometašice.

S maksimalnim učinkom su i dalje Mladost iz Nević Polja, te SFK 2000 iz Sarajeva, s tim što Sarajke imaju dvije utakmice manje.

Mladost je u petom kolu ugostila Čelik i slavila petu pobjedu, ubjedljivim rezultatom 4:0. Ermina Abdaković je bila dvostruki strijelac za domaće, a u strijelce su se upisale i Iva Turić, te Esmeralda Bašić. 

Banjalučanke su sa 6:0 porazile Gradinu. Gošće iz Srebrenika “načela” je Jovana Milinković u 15. minuti, zatim je Slađana Bulatović povisila na 2:0 u 38. minuti minuti. 

Jelena Koprena je četiri minute kasnije zabila za 3:0, a a u nastavku su pogađale Srdić Biljana u 48., te Slađana Bulatović u 79. minuti. 

Željezničar je u Bosanskoj Krupi sa 1:0 bio bolji od Modriče, a jedini gol postigla je Meliha Džafić u 62. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.